Bechdel testar the Culture

Jag råkade se en kommentar om bechdeltestet. För dig som inte känner till det är det en lägsta möjliga nivå av kvinnlig närvaro i film. Om en film uppfyller
1. Mer än en namngiven kvinna
2. som har dialog med varandra
3. om något annat än en man
alla tre av kraven så har filmen ett minimum av kvinnor med. Det är skrämmande hur få filmer som ens kommer upp till bechdeltestets mycket låga krav. På skoj började jag applicera testet på Vätesonaten. Resultatet var lite lustigt.
1. Det finns bara två identifierbara män (dvs karaktärer med ett penetrativt könsorgan (men inte fler) som uppvisar traditionellt manligt normativt beteende).
Det finns fyra namngivna kvinnor (och några namngivna statister som jag inte räknar).
Majoriteten av karaktärerna är dock antingen uttalat (och gestaltat könlösa) eller har 'icke-traditionell sexuallitet' dvs uppvisar homo- bi- eller transgender beteende. Spännande bodymods abound.
2. En av de namngivna kvinnorna pratar aldrig med en annan kvinna. En pratar bara mode (i relation till hur man kommer att uppfattas av män implicit). De två kvarvarande pratar bara män(!)

Så en bok som gestaltar ett hyberdemokratiskt, megajämnställt samhälle missar Bechdeltestet. Det betyder så klart inget alls men kul är det.
 
En skeppsavatar anklagas för manlig chauvinism utbrister: 
"I'm a fucking razor-arsed starship, you maniac! I'm not male, female or anything else except stupendiulsy smart and right now tuned to smite. I don't give a fuck about flattering you"
och lite senare mer sansat:
 "I'm not a person, Vyr; I'm the walking, talking figurehead of a ship.[...] A Culture ship [..] of some intellectual distiction and martial wherewithall..."
Det stämmer för många andra karaktärer. De är inte män eller kvinnor. De som är 'bios' har ofta alternativ sexuell läggning. Eller kanske ännu mer provocerande; 'Vanlig' sexuell läggning men ovanliga sexuella uttryck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0