Japaninspirerat Steampunkäventyr med extra Ninjor och Samuraier i power armour

Jupp, det är Jay Kristoffs debutroman Stormdancer.
 
Yukikos far är Shoguns Jägarmästare men han har inget kvar att jaga så han röker bort sitt liv i slummiga lotushäng. När ryktet kommer att det siktats en Stormtiger, en mytologisk varelse som är hälften vit örn och hälften vit tiger beordrar Shogun sin Jägmästare att fånga den. Yukiko, hennes far och hans medarbetare bordar ett luftskepp för att ge sig ut för att jaga en best ingen tror finns.
 
Shima är en Japaninspirerad ögrupp men här har den industriella revolutionen kommit först. Odlingen av Blodslotus för att driva ett allt mer industriellt samhälle tränger ut all annan gröda. Brännandet av lotusolja har sedan flera år bränt bort t.o.m. det blåa i himlen som nu är röd som ett öppet sår, solljuset tvingar alla att bära goggles och smogen, andningsmask (steampunk parafenalia ett och två check och check). Lägg till detta Oni, chainkatanas och de mystiska gillesmännen som aldrig syns utan som dykardräkt/rustning som underhåller all teknologi.
Kigen City tyngs av smog, fattigdom och förtryck. Djupt dickensk känsla. 
Yukiko är en underbar protagonist och storyn har flera intressanta twister och vändningar som överaskar och håller spänningen på topp.
 
Stormdancer är helt enkelt allt som den lovar.
Tvåan kommer snart i butik och jar har redan beställ den!
 
 
 
 
Nästa bok kommer att heta Kinslayer.

Stormdancer finns även hos Adlibris och Bokus 
 
 
 
 
 
 
 #17

Tegelstensutmaningen

Jag har blivit utmanad i tegelstensutmaningen, av Boktjuven . Man ska nämna fem tegelsstensböcker som man har läst och två som man inte har läst - och man ska ha dem hemma.
 
Jag tog en runda i biblioteket och konstaterade att tegelstenar inte var svårt att hitta. Men om jag måste lista fem st så blir det så här:
 
  • The Malazan Book of the Fallen, av Steven Erikson. Tio stora tegelstenar om soldaterna i Malazans Imperium. 
  • A Song of Ice and Fire, av G R R Martin. Fem stadiga tegelstenar som har riktig tyngd i sig. Intriger, sex och död i Västerås! 
  • Necronomicon av H P Lovecraft. En massiv läderinbunden samling av H P Lovecrafts skrifter. 
  • The Weird, en novellsamling sammanställd av VanderMeererna. Min utan tvekan tyngsta bok. 
  • The Chronicles of Thomas Covenant av Stephen Donaldson. Min favoritförfattare är inne på sin avslutande Quadrologi och böckerna blir bara tyngre. 
 
 
 
 
 
Två outlästa tegelstenar är The Winds of Khalakovo och The Straits of Galahesh av Bradley P Beaulieu. Ryskinspirerad Luftskeppsfantasy.Wohoo!
 

RSS 2.0