Den som väntar på något gott

- väntar ofta för länge

Nej, jag har slutat vänta på A Dance of Dragons av George RR Martin. Den kommer när den kommer. Men hösten erbjuder mycket gott för oss Bibliophiler. Själv väntar jag på Dust of Dreams, nästa del av The Malazaan Book of the Fallen av Steven Erikson. Den kommer i Augusti och en månad senare kommer även en samligsvolym med Bauchelain and Korbal Broach. Spännande.
Sen kommer Unseen Academicals i oktober och  Terminal Worlds kommer i november.
Härligt!

/s

Sommar och sommarläsning

Snart semester och man kan ju bara hoppas att vädret är som idag, varmt och skönt med skurar hela tiden. Man kan sitta framför TVn med altandörren öppen och lyssna på regnet men alltid hitta en lucka om man behöver kila ut och hämta lite kaffe eller en öl. För jag behöver verkligen lästiden. Man kan inte ligga på stranden när man har över tjugo böcker på läslistan.
Jag börjar fundera på att införa ett absolut inköpsstopp.

Daniel Abraham har kommit ut med trean i The Long Price Quartet, An Autum War. En underbar fortsättning. Efter den kommer Grunts av Mary Gentle som vi ska avhandla i Bokcirkeln, verkar spännande och förhoppningsvis bättre än vissa tidigare böcker. Sen har jag lovat att läsa Robert Jordan för att kolla upp han magi användning. Har iofs inga stora förhoppningar men vad gör man inte för sina läsare?


/s


En länge efterlängtad Bok.

När Robin Hobb avslutade Fools triologin och började på Soldiers Son var jag och nog många med mig övertygade om att den serien var färdig. Dom flesta trådar var uppföljda och både Fitz och the Fool hade gått vidare. Liveships triologin var också samankuten och avslutad. Så jag blev positivt överaskad när jag fick veta att hon arbetade på Dragon Keeper.
Nu finns den äntligen i tryck och jag ha så självklart köpt den.
Dragon Kepper handlar om dom havsormar som med Maulkin simmade upp i Rain Wild River för att äntligen förpuppas och börja omvandlingen till riktiga drakar. Som alltid med Robin Hobb är det inte så enkelt som att dom kommer ur sina kokonger och flyger iväg för att leva i en rik och givande symbios med till Elderlings förvandlade Rain Wild befolkningen. Tintaglia gör allt hon kan för dom och Rain Wild Traders med henne. Men hon har hittat en make i den svarta draken Icefyre från Fool's Fate. Robin Hobb väver en stark och fängslande saga och som alltid är magi och protagonisternas kamp för att förstå den och sin värld en viktig del av det. Hon kvalificerar sig definitivt som en författare som kan hantera Bra magi! Kanske får jag tid att utveckla det längre fram.
Jag har inte läst ut Dragon Keeper ännu men jag kan redan säga, utan någon större förvåning, att den är klart att rekomendera. Det är nya karraktärer som är protagonister även om Althea och Brashen Trell, Paragon och Malta gör små kameo roller.

/s

RSS 2.0