Udda, the Movie

Nene Ormes succéroman Udda Verklighet kan bli film. Optionen är såld vilket, även om det inte är någon form av garanti, är första steget. Uppgiften för oss fans är ju så klart att dra ut alla växlar så långt det går så fort som möjligt. Det stora frågan för oss fans är så klart vilka skådespelare som ska spela huvudrollerna.

Udda
Jag hade stora problem att visualisera Udda eftersom jag hela tiden såg Nene framför henne men jag har ändå lyckats bilda mig lite av en uppfattning om vilka kvaliteter huvudrollsinnehavaren bör ha. Det första jag tänkte på var Laleh Pourkarim. Hon har charm och kan agera men talar hon skånska?
 
Nour El-Refai kan prata skånska. Jag tror att hon skulle kunna gestalta Udda på ett bra sätt men är hon Udda nog?

Rebecca Vinterbarn Elg känner alla litteraturnördar till från Hej Litteraturen. Dialekten, kufiskheten och kameravana. Ja, det kan funka. 



Hemming är också lite svår att komma på eftersom jag är så dåliga på Svenska skådisar men titta på bilden av Gustaf Skarsgård. Det är något med ögonen som säger Hemming tycker jag.
Gustaf Skarsgård


Benedict Cumberbatch är också en man som kan se farlig ut i ögonen. Trådsmal och manisk. En klar möjlighet.


Danny DeVito i rollen som Pingvinen är också en klar kandidat.


Andra roller som jag funderat över är Illmar Repalu som Markus. Men vem ska spela Imona? Vanadis??
hjälp mig fylla rollistan i kommentarerna.


Kommentarer
Postat av: Breathless

Åh, vilket roligt tankeexperiment! Här är min dreamcast(just nu, det kan ju ändra sig). Som Udda skulle jag välja Juno Temple (Från Atonement : http://weheartit.com/entry/3589385) eller svenska Blanca Engström. Som Hemming kan jag tänka mig Jonas Karlsson, Daniel får spelas av Joel Kinnaman och om författarinnan Kopana Matlwa kan tänka sig att skådespela lite så är hon mitt första val till Vanadis.

2012-05-10 @ 11:31:28
URL: http://[email protected]
Postat av: Socialistsimon

Jag märker att du ser Udda som mycket yngre än jag tänkte mig. Jonas Karlsson passar bra som Hemming tycker jag. Kopana Matlwa ser ut att vara ett ypperligt val för Vanadis. Joel Kinnaman som Daniel vet jag inte riktigt om jag håller med om men jag hade svårt att se honom. Han förekommer ju mest i bakgrunden.

2012-05-10 @ 12:11:08
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Breathless

Jag ser Udda som någonstans 20-22. Både Juno och Blanca är ju äldre nu än i de filmer de är mest kända för (Atonement och Flickan). Ska Daniel kanske spelas av någon lite nördigare än Kinnaman?

2012-05-10 @ 16:32:34
URL: http://[email protected]
Postat av: Socialistsimon

Jag tänkte mig Daniel lite som en brunhårig Björn Gustavsson eller någon annan med ett gulligt, lite runt och hjälplöst ansikte. Inte lika hjälplös som Johan Glans. Eller kanske Glansen ändå. . .

Men vem vill vi se som Valerius? Persbrandt eller Henrik Hjelt?

2012-05-10 @ 16:43:20
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0