25:e maj

Idag är en festdag för nördar världen över. Dom allra flesta vet om att idag är det Towel Day där nördar av alla färger firar minnet av Douglas Adams.

Towel Day
Douglas Adams har fått ett enormt inflytande på den surrealistiska internskämts nörderiet. Han har inspirerat och etablerat det absurda i nördvärlden. Hans inflytande kan ses i det seriösa som Sista chansen med Steven Fry på Svensk TV just nu till det absurda i Terry Pratchett's Diskworldserie. Det är få som inte känner igen referensen 42 som svaret på varje dåligt definierad fråga. Att bära med sig en handduk (ett badlakan för att vara exakt) kommer från hans genredefinierande trillogi (i fem delar(nästan)) Liftarens Guide till Galaxen som slår fast att det viktigaste en Liftare kan bära med sig är en handduk. Har du koll på var din handduk så visar det att du är en person att lita på, en person som har koll på livets väsentligheter. Firarna känns igen av att dom har handduk väl synlig. Bjud dom på en drink när du ser dom!

The Glorious People's Republic of Treacle Mine Road
I dag firar en del Pratchettfans minnet av the Glorious People's Republic of Treacle Mine Road som utspelar sig i boken Nightwatch. Om du inte vet varför så betyder det att du inte var där och därför inte har förtjänat rätten att veta vad det handlar om. (Detta är inte arrogans från min sida utan en väsentlig del av boken.)
Men om du gillar Adams, Pratchett eller är politiskt intresserad så är den en av Must Read-böckerna. Känner du inte igen dig i Reg Shoe tyder det på bristande självinsikt. Firarna känns igen av att dom har en syrenkvist i knapphålet. Bjud dom på en drink till om du ser dom men fråga inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0