Lepidopterology

Jag förstår inte.
Boktimmen
Liberae sunt nostrae cogitationes
Hellre barfota än boklös.
Lyrans Noblesser
En kort runtklickning visar ett stort intresse för listor på böcker lästa under hela förra året.
Hur kan man räkna sina böcker, eller snarare varför skulle man vilja göra det. Jag har aldrig förstått samlare. Jag läser för att jag älskar att läsa och efter att året har gått har jag läst en himla massa böcker; vissa minns jag, vissa glömmer jag tacksamt bort men konceptet att räkna, arkivera, nåla fast i hyllan med en knappnål mellan vingarna som en död fjäril är främmande för mig. Mer än en bok i veckan låter ju iofs imponerande och grattis och applåder men ...
jag förstår inte.

Kommentarer
Postat av: Åka

Jag började föra läsdagbok 1998, för att bättre komma ihåg vilka böcker jag läst. Jag hade upptäckt att det var kul att prata med andra om böcker, men att jag hade svårt att komma ihåg titlar och författare. Sen är det ju kul att bläddra igenom anteckningarna och se vad man har läst, minnas det lite. Svårare än så är det nog inte att förstå varför folk gör såna listor. Själv publicerar jag bara inte mina.

2010-01-08 @ 09:15:16
URL: http://annien.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Den enda läsdagbok jag har är min bokhylla, som just nu lutar farligt ut från väggen under tyngden av allt för många böcker. Jag kan förstå alla delar i samlandet, jaga fjärillen med en lasso och en honungsdränkt brödbit (eller hur man nu baitar fjärillar), döda dom med sprit och hela den delen är ju självklart kul, montera dom lockar modellbyggaren i mig osv. Men när allt är klart och själva projektet är färdigt hamnar dom i mitt fall alltid i en låda i garderoben. Jag älskar att leta böcker, läsa om böcker, prata om böcker, skriva om böcker, t.o.m. läsa dom(!) men att samla i en logg...

nej det förstår jag inte. När boken är läst diskuterad, rescenserad hamnar den i bokhyllan.

Men det viktiga i nördworld är ju den enorma tolleransen för andras projekt.

2010-01-08 @ 10:40:58
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Arina

Många deltar ju i diverse pocketutbyten också och då är dt bra att deltagarna dels kan se vad man gillar för böcker och dels vilka man redan har läst.



Själv gör jag listorna för att lätt kunna hitta tillbaka till en recension och för att jag desperat behöver något att fylla ut bloggen med. Däremot struntar jag i kvartalsrapporter och annat, det är väl för i helsike ingen tävling i vem som har läst flest böcker!?

2010-01-08 @ 16:17:04
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Fia

You just shut your filthy mouth.. ;P

2010-01-14 @ 21:30:46
URL: http://www.boktimmen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0