Metabloggeriteter

Jag har klickat runt lite i mina försök att sammanställa 2010. En av dom underligaste sakerna jag har hittat är mängden utländska besökare på min blogg. Antalet besök från Sverige är iofs överväldigande (57.2%) men jag har ändå en lång lista utländska besökare med en lite otippad mängd från Nederländerna både nya och återkommande. Från Eindhoven och s. Hertogenbosch. (jag skojar inte åtta gånger fler utländska besökare kommer från Nederländerna än hela resten av världen.)
Jag har återkommande läsare från Brasilien och Egyptien. En återkommande läsare från Portugal, Kanada, Australien, Finland, Storbritanien, Tyskland, Norge och Filippinerna vardera.
Dom största städerna är Malmö, Stenungsund, Göteborg, Linköping, Odsmal, Eindhoven, Borås och Täby.

En annan kul statistik är visitor lojalitet:
46,45% återkommer mer än 9ggr
24,7% mer är 26ggr 
Det känns godkännt.

Sökord är en ständig källa till nöje: Det vanligaste ordet är "socialistsimon" i olika kombinationer och felstavningar vilket tyder på att någon inte bookmarkat sidan. Cirka 15% knyter an till socialism i olika former. Många söker direkt efter en bok eller författare särkillt om det är SF. Fantasy återkommer som ett eget sökord samt i flera kombinationer. Slutsats? Namedroppa fler SF namn och nämn Fantasy oftare? Fantasy och Homosexuallitet återkommer i ett par kombiunationer. Sen har vi dom roliga.
Du som sökte efter "sadomasochism lesbian" hittade du det du sökte?
Du som sökte efter "hannu rajaniemi" från Edinburgh i Storbrittanien tre veckor efter att jag skrev om Quantum Thief: Är det möjligen författaren själv som tittade in? Var du nöjd med recensionen?
Annars är det väldigt få utländska besökare som kommer hit via sökmotorer, de allra flesta kommer via ref sajter eller direktlänk. Vilket tar oss till årets tacklista. Tack för att ni länkar och skickar trafik till mig.
- Boktimmen
- Arinas Bibliotek
- Boktradition
- Bokbloggar.nu
- UNT - Uppsala Nya Tidning
- Drömmarnas berg
- Bloggtoppen
- Vixtoria 
- Landet Annien 

Kommentarer
Postat av: Arina

Det där med Eindhoven undrar jag också över eftersom den ligger högt upp i min statistik också.

2011-01-01 @ 17:11:06
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Socialistsimon

Det är ingen server för tex Bokbloggar.nu heller. Det måste vara äkta besökare för det är en blandning av direkt trafik och refferenter. Min gissning är att det bor ett litet antal aktiva bokbloggsbesökare med väldigt god smak i Eindhoven. Kanske en Svenskdiaspora koloni eller ett institut för svenskastudier som övar sina studenter på bokbloggar? Det är föresten bara du och Boktimmen som reffererar från Eindhoven. Inte google eller andra bloggar.

2011-01-01 @ 18:29:19
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Fia

Well aint that neat? ;)

2011-01-01 @ 22:14:33
URL: http://www.boktimmen.blogspot.com
Postat av: Vixxtoria

Klart man vill länka till en intressant blogg. :-)



God fortsättning på det nya året!

Postat av: H

Kul med statistik :) Har det slutat komma besökare från Borås nu?

Passar på att säga tack för klappen. Den är bra :) Och jag förstår inte att bokhandeln inte ville ta emot presentkortet... märkligt...

2011-01-11 @ 15:16:47
Postat av: Socialistsimon

@H nej jag har faktiskt andra läsare från Borås, svårt att tänka sig. Senaste besök från Borås var den 9:e januari.

2011-01-11 @ 16:18:47
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0