Den nya tidens arbetarelitteratur

 
Jag har aldrig varit någon vän av den socialrealistiska arbetarelitteraturen. Jag behöver inte läsa om arbetarklassens vedermödor, jag har stått vid maskinen och vet redan det där. Men det finns ett värde i igenkänning och den litteraturen har ett värde men var är den idag? Den tiden då arbetarens musik var dansband och litteraturen var bara socialrelistisk är över. Kanske är det ett tecken i tiden att när arbetarklassens musik är heavy metal så kommer nya arbetareförfattare och skriver Urban Fantasy? 
 
Av Kött och Blod av Henrik Johansson är definitivt Heavy Metal lika sant som att det är Arbetarelitteratur med stort A.
Johansson berättar om en resturang i Malmö. Utsikten är från köket, hur praktikanter utnytjas som gratis arbetskraft, hur det sparas in på allt, det ena vansinnigare än det andra. Starka karaktärer som Josef som är kock, Terje som regerar i disken och Maj-louis som är köksa. 
Cheferna är verklighetsfrånvända i sin spariver och manipulativa och onda i sina personalrelationer - mycket trovärdigt och hög igenkänningsfaktor! 
Läs!
 
 

Av kött och blod finns på Adlibris och Bokus 
#1
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Charlotta Lena Andersson

Hej,

Tänkte chansa om en beläst läsare på ett bibliotek möjligen skulle kunna tänka sig att läsa min debutbok: Bakom Dolda Ansikten" och skriva en recension på din blogg om den?

För arbetsinsatsen kan jag bidra med en mindre penning. Har tyvärr ingen överflödande ekonomi just nu på grund av extra mycket utgifter och minskade intäkter, dock några hundralappar och förhoppningsvis en underhållande läsning, mot en seriös recension av boken!

Du behöver givetvis inte tycka om den, bara skriva din ärliga uppfattning kring innehåll och fiktiva historia och betygsätta.

Jag skrev boken förra året genom ilsken energi av förekommande diskussioner på nätet kring könsroller, jämställdhet, och provocerande debatt kring sex med yngre och barn samt våldtäktsdiskussioner. Förekommande kränkningar och nätmobbning.

Berättelse och rollsättning är fiktion, dock speglas berättelsen av vissa erfarenheter, observationer och intryck.

Av allt det vävde jag sedan ihop en satirpolitisk kriminalhistoria med visst korn av sanning, då jag använt forskning kring dataintrång, trafficking, nätmobbning samt kränkande förtal på internet. Jag intervjuade även polis kring aktuella ämnen.

Den innehåller spänning, visst obehag en del svart humor samt juridisk matnyttig information längst bak.

Den ligger i tiden och ingen har hitintills skrivit en berättelse som delvis med viss ironi speglar bloggare och forum på nätet. Även om handlingen delvis även utspelar sig ute i samhället.

Förhoppningsvis kan boken leda till debatt och eftertanke!

Här finns boken och en kortare intervju av mig via Vulkan förlag:

http://www.vulkanmedia.se/?s=bakom%20dolda%20ansikten

Den ska finnas på vissa stadsbibliotek, men vill du hellre få en signerad bok sänd till dig och inte läsa ett låneexemplar från bibliotek, så får du säga till om intresse finns, för att seriöst skriva en recension! :-)

Ser fram emot att höra av dig oavsett svar!

Med vänliga hälsningar
Charlotta Lena Andersson


2014-03-21 @ 19:26:50
Postat av: Socialistsimon


Tack för erbjiudandet men
1. tror du verkligen att detta är rätt blogg för din bok?
och
2. Att erbjuda pengar för en recension är så fel och förolämpande att jag inte skulle kunna recensera den ens om den legat i min genre.

2014-03-21 @ 21:32:36
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0