Steampunk, more steampunk

Inexplicable av Cherie Priest är den senaste i Clockwork Century serien som startade med Boneshaker.
I ett USA där inbördeskriget dragit ut på tiden, Seatle har drunknat i en gas som gör folk till zombies.
 
Rector Sherman har ett problem. Han har levt hela sitt liv i barnhemmet i Seatle. Men nu är han arton och måste ge sig ut i världen. Hans beroende av sap, drogen som görs av gasen är det enda som ger honom ett mål. Han måste ha mer. Ja, han har ett annat problem; Zekes* spöke hemsöker honom. Det var Rector som visade Zeke vägen in i Seattle och nu är han död och det är Rectors fel. Därför bestämmer han sig för att själv ge sig in innanför muren, till smugglarna, knarkhandlarna och zombies för att söka jobb. Söka jobb, säkra sitt knark och begrava Zekes lik som vandrar omkring innanför Seatles murar. Men inget är som Rector tror innanför murarna, ingenting i hans korta liv har förberett honom på vad som finns där.
 
Inexplicables är en spännande historia om den knarkande Rector. Vi får återse flera av karatärerna från Boneshaker och Dreadnaught. Zeke är, som vi läsare vet, inte alls död och han och Houjin och Rector utforskar Seattles ruiner tillsammans.
 
Jag är inte helt övertygad om Rectors knarkarbeteende. Sap har en effekt som jag tycker liknar heroin men Rectors påtvingade tillfrisknande känns lite för lätt (även om det tar nästan livet av honom) men om man ignorerar den biten så är det en riktigt bra bok.
 
 
*Detta är grunden i Boneshaker, Zeke tar sig in i Seatle för att leta efter sin far bland livsfarlig gas och zombies.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0