Sci Fi Zombie thriller

Patient Zero av Jonathan Maberry
Joe Ledger är en polis kopplad till ent-terrorist enheten. Vid ett tillslag mot en terrorcell kommer han i kontakt till en hemlig organisation, hemligare än Homeland security, NSA och alla dom andra. DMS, Department of Military Science, och dom vill ha honom. De har hittat ett hot som är större än 9/11. Någon försöker skapa zombier och släppa lös dom i USA. Och Joe är unikt kvalificerad att leda ett av deras strike teams.

Jag brukar rekommendera böcker som ifrågasätter Patriot Act och Homeland Security, FRA och Echelon. Den här boken visar bilden från andra sidan. Vikten av att kunna avlyssna, arrestera och varför man ibland verkligen, verkligen vill tortera någon. Samtidigt är Joe Ledger en väldigt männsklig hjälte. Samtidigt som han är ex-soldat, martial arts expert och allt det vanliga så får han stora skälvan efter att ha mött sin första zombie. Han är trovärdig på ett väldigt mänskligt plan (trots att han har en katt).

Patient Zero är en bok med ett jäkla ös. Det är inte bara första kapitlet som är kort, hela boken varvar korta och längre kapitel. Tempot är högt och våldsfaktorn är riktigt astronomisk.
Riktigt bra underhållningsaction.

Det finns flera böcker till i serien så detta kan vara ett tips för hängmattan eller i öronlappsfåtöljen framför den öppna brasan i jul.

Jag fick den här boken i födelsedagspresent av SF Bokhandeln. Nej inte när jag fyllde år, när de fyllde år gav de bort böcker till sina kunder. Mycket bra initiativ och ett mycket bra sätt att hitta ny litt.

Kommentarer
Postat av: Karl

Jag har läst all böckerna, väldigt underhållande. Perfekta pendlarböcker :) Har också läst hans Zombieböcker, han gör även det bra!

2011-11-08 @ 16:54:58
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com
Postat av: Swedish Zombie

Oj, Simon,du berömmer en zombiebok! kan det vara för att det inte är vså ärst mycket zombier i den, hähä? ;-P

2011-11-08 @ 18:42:19
URL: http://www.swedishzombie.com
Postat av: Socialistsimon

Hemska tanke va?

Och det är inte första gången heller: Jag har berömt Boneshaker och The Walking Dead (TV serien) och The Zombie Survival Guide tidigare.

:)

2011-11-08 @ 18:56:32
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0