Santa Olivia

Sätt på en loop av Ennio Morricone's spagettimusik.
Lyssna och läs.

(En mycket sträng bokhandlare sa till mig att "Detta är inte tantsnusk. Var har du fått det ifrån?". Så jag började läsa med ganska fördomsfria ögon...)

Första "knulla" kom på rad 6, första "kuk" ett par sidor senare. (Ja, var kunde jag fått den idén ifrån? Kanske BokFias glittrande ögon när hon lanserade boken i bokcirkeln?) Men detta är mer Richard Morgan än Jackie Collins 


Nej det är verkligen inte tantsnusk: Det är Mannen med Oxpiskan. I huvudrollen som Clint Eastwood, en liten flicka av blandat blod. Det är Post Apokalyptisk Western. Det är Woodie Guthrie dustbowl blues. Det är södra Texas i den avspärrade zonen mellan muren och USA. Mellan pesten och armén. I ett ingenmansland utan hopp utan utväg. Hör hur trumpeten sjunger över dom döda i A Fistfull of Dollars temat. Mjukt, återhållet, lång bak i klockstycket. Smärtsamt och lidelsefullt.


Det är Santa Olivia av Jaqueline Carey.

Kommentarer
Postat av: Pål

Och jag som älskar både Leone och Morgan. Något för mig verkar det som.

2011-03-18 @ 09:47:22
URL: http://varldenskabrinna.blogspot.com/
Postat av: Socialistsimon

Ja det är väl värt att titta på. Jag vet inte hur väl den representerar hennes författarskap. Jag funderar på att titta in på hennes Kushiel's dart.

2011-03-18 @ 10:18:59
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0