SocialistSimon och Google+

Japp, som förkämpe för teknik och posthumanism har jag skapat mig en närvaro på G+. Det finns många fördelar och många buggar så vi får se var vi landar. Än så länge är jag positiv.
Varför G+?
Den första och mest uppenbara fördelen är att det inte är facebook.
Det kan låta småaktigt men det är en stor fördel. Ingen reklam (än), inga flashgames, varken som tar upp din tid eller spamedelanden från kontakter. Sen har vi terminologin: Du skickar inte 'vänförfrågningar' du lägger folk i din a cirklar. Om dom vill kan dom lägga till dig vilket ger en ömsesidighet men det är ingen 'vän' som antingen accepterar eller avvisar dig.

Den andra fördelen är att det inte är twitter.
Det du postar är offentligt. Alla som har dig i sina cirklar kan se det du skriver. Men bara om du vill. Du kan välja att dela bara med dom som finns i dina cirklar, du kan se till att dom som läser det inte kan vidarebefordra det. Även om det inte är tekniskt omöjligt så gör det att den som vill copy/pastea dina posts får tänka till en gång till när dom ser att du inte vill att det du sagt ska lämna cirkeln.
Jag har bara den mest rudimentära sorteringen av mina kontakter: Friends, Webquaintances och Folk jag följer och Hoven. Men det blir snabbt uppenbart att jag kan ha en cirkel med mina vänner där jag pratar om hur jobbig chefen är och en annan cirkel där jag har mina arbetskamrater där jag kan prata jobb, för att ta ett uppenbart Twitter/Facebook problem. Folk har fått sparken för sånt dom sagt på Facebook i Sverige, för tweets i USA.

Men den största fördelen är att det är nytt, snabbt och stort.
Ingen är 'hemma' på G+ ännu. Ingen vet hur man ska göra så alla jag har träffat minglar ohämmat. Jag har hamnat i Sheldon Coopers, Harry Dresdens och Bob LeSkulls cirklarn för att ta några kända personer. Detta betyder inte att G+ inte kommer att urarta i spam innom ett par år. Det är helt oviktigt. När det händer går jag vidare.

Därför vill jag bjuda in alla läsare att hälsa på mig på G+! Har du ingen invite så skriv det i kommentarsfältet så ska jag bjuda in dig. (I vad mån jag har invites kvar, just nu verkar dom vara unlimited.)

Det finns dessutom numera en +1 knapp längst uppe till vänster (under Tweetknappen). Ge mig en +1 om du känner för det.


Kommentarer
Postat av: Olov L

Ja, okej då, jag går väl med då. grinig bakåtsträvare



Eller, för att bete sig som folk: Skulle du vilja vara så vänlig att bjuda in mig? Mitt efternamn med bara små bokstäver (snabel-a) hotmail punkt com.

2011-07-22 @ 13:13:42
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Det är skickat. Skulle kanske sagt att jag ser Er email i kommentaren. Vill ni ha en inbjudan till en annan adress så skriv det.

Välkommen!

2011-07-22 @ 13:17:16
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Jörgen

Mina jobbkollegor undrar varför socialistsimon följer dem :P

2011-07-22 @ 13:23:13
Postat av: Socialistsimon

HAHA

Jag kastar mitt nät i internet för att se om jag hittar någon intressant. Om ett par veckor rensar jag :)

2011-07-22 @ 13:28:39
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Pål Eggert

Tack för inbjudningen som du skickade till mig.

2011-07-22 @ 13:33:01
URL: http://varldenskabrinna.blogspot.com/a
Postat av: Socialistsimon

Varsågod.

2011-07-22 @ 13:34:08
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag tycker G+ verkar lite intressant, så man kan ju se vad det är i alla fall ^^ Så du får gärna skicka en invite till mig :)

2011-07-23 @ 09:54:40
Postat av: Socialistsimon

Skickat.

2011-07-23 @ 10:01:34
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0