Hur blev George Lucas Serbnationalist?

OK, jag erkänner detta är att sträcka dom politiska implikationerna med Star Wars till bristningsgränsen. Detta är inte en attack på vare sig George Lucas eller Star Wars ep 1. Ep1 kan attackeras på så många andra sätt (Nobody mention Jar-jar).

Star Wars Episode 1: A Phantom Menace kom ut på biograferna i maj 1999. En månad senare inledde NATO sin bombkampanj av Serbien. SW APhM e1 är Lucas politiska kommentar till blockaden. Låt oss gå igenom likheterna:
Ett litet land (Serbien/Naboo) utsätts för en blockad av stora hangarfartyg i omloppsbana. Handelsfederationen (NATO) blockerar deras möjligheter att söka stöd utomlands och den Galaktiska Senaten (FN) är helt förlamad av inbyggda konflikter och korruption. Handelsfederationen attackerar med överlägsen teknologi och landsätter en hel Droid armé. Lucas förespråkar att FN ska skicka in två Jesuiter (eller kanske buddistmunkar?) för att förhandla/rädda Prinsessan Milosevic. Men NATO under ledning av den Ondskefulle Palpatine anfaller istället och landsätter trupper. Likheterna går till och med så att Serbien är ett delat land mellan två folk som har ansträngda relationer. Vi får anta att den Kosovoalbanska dialekten liknar Jamaicaengelska.

Frågan är egentligen: Är det mest underhållande att se Yoda som Påve eller Dalai Lama?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0