Retribution Falls

Darian Frey är kapten på fraktskeppet Ketty Jay. Hans besättning är en skiftande samling förlorade existenser som bara jobbar åt honom för att dom inte har någon annanstans att ta vägen. Han har just tagit ombord en passagerare som heter Garyther Crake, en aristokrat som har anledning att hålla sig borta från lagen.
Karaktärer:
Frey, Crake och dom andra i besättningen beskrivs på ett underbart sätt. Dom ger starka Firefly vibbar utan alla försonande drag. Frey är en underbar skitstövel och Crake är en fullfjädrad fopp. Chris Wooding håller verkligen inte igen när han beskriver Frey som en försupen småskurk utan ambitioner.
Världen:
Tänk Vilda Västern Steampunk med starka Arcanumvibbar i en helt egen, nyskapad värld. Skeppen är en härlig hybrid mellan flygplan och luftskepp. Daemonister åkallar demoner och Hertigarna styr Vardia. Inget är kopierat utan helt eget.
Storyn:
Snabb, galen och helt underbar. 

Retribution Falls är första delen i en serie fristående böcker. The Black Lung Captain kom ut nyligen och Wooding arbetar på ett par till i serien. 

Det känns som om Steampunk har börjat nå sina gränser. Detta är varken konstigt eller fel. Men Priest introducerar zombier och Wooding bygger en egen värld för sin Steampunkish setting. Gränserna nådda och författarna börjar kliva över dom.
Underbart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0