Singularity's ring

Mega arkitektur, rymdfärder, AI singularitet och post rapture SF!
Paul Melko's debutroman Singularity's ring är en skön bok som handlar om Apollo Paradopolos är en pod person. Det betyder att han består av fem människor, var och en med sina egna styrkor och svagheter, som tillsammans bildar en hel person. Boken berättas utifrån dom olika delarnas synvinkel och Melko lyckas bygga upp en realistisk "hive-mind", shared consciousness.
Jorden har upplevt en ekologisk katastrof och majoriteten av befolkningen har gått med i "The Community"; en delad medvetenhet baserad på teknologin att plugga in sin hjärna i ett enormt dator nätverk. The Community har därefter försvunnit och lämnat det nyfödda podssamhället att ta upp spillrorna. Kvar finns deras enorma ring i omloppsbana runt jorden med rymdhissar längs ekvatorn, övergiven och tom.

Apollo är en av dom få Qvinteterna. Dom flesta är duos eller trios. Han tränas för att ta befälet över ett rymdskepp som heter Consensus. För detta är hans delar speciellt utvalda för sina speciella färdigheter; Storm är stark och trygg, Moira är smart och etisk, Meda är deras språkrör och identisk tvilling med Moira, Quant är autisktisk och något av en savant för matematik och vektorfysik (ensam är hon helt hjälplös, som en del av Apollo är hon enormt kraftfull), Manuel har fyra händer, designad ett liv i för microgravitation. Dom kommunicerar med pheromoner från körtlar på halsen och händerna.

Såklart går inte allt som det ska och Apollo kastas in i ett fartfyllt äventyr för att rädda sig själv.

Singularity's Ring finns på bokrean på SF bokhandeln och är klart rekomenderad.
Paul Melko är helt klart en författare att hålla koll på framöver.
/s

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0