Black Lung Captain

är uppföljaren till Retribution Falls av Chris Wooding. Om du gillar SF, Fantasy och/eller Serenity så kommer du att gilla Black Lung Captain.
Kapten Darian Frey och hans besättning på Ketty Jay har gått vidare efter dom omskakande händelserna i slutet på Retribution Falls. Frey har en allvarlig ålderskris. När han dör kommer ingen att minnas honom och hans nyligen uppflammade ungdomförälskelse med Trinica skapar problem. Hon hatar honom och envisas med att sabotera hans projekt. Hon är dessutom en mycket framgångsrik pirat med ett större skepp och en väldrillad besättning.  Ketty Jays prothane engine inne på sista andningen. Den sammanhållning i besättningen som Frey lyckades skaka fram i förra boken har eroderat efter en lång rad dåliga beslut, det senaste att råna ett barnhem. "Jag är föräldralös så det är ok", som Frey säger. Det hade kanske inte varit så illa om dom inte misslyckats att stjäla ens från föräldralösa barn.
Kapten Grist söker upp Frey med ett erbjudande som är för bra för att vara sant. Man skulle kunna tro att Frey lärt sig att den typen av erbjudanden är dödligt farliga men med hans problem tackar han ändå ja.

En uppföljare som klart lever upp till löftena i ettan. Det ska komma en trea till hösten: The Iron Jackal. På sin hemsida flaggar wooding för en fyra också. Can hardly wait.

Kommentarer
Postat av: Karl

Jag gillar Serenity, sf och fantasy!, kanske ska prova den där då ;)



/karl

2010-12-30 @ 10:55:39
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Jag tror att du kommer att älska den. Jag satte mig och kollade på serenity efter blogginlägget och om man läser wooding som en tongue-in-cheek kommentar till Firefly/Serenity så är dom vansinnigt roliga. Som böcker på egen hand är dom dessutom skitkul, win-win.

2010-12-30 @ 12:47:18
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0