Ny Culture novel på väg! Rejoice and celebrate!

Iain M. Banks har sagt på Eastercon att han har avslutat en ny Culture bok som kommer att heta Surface Detail och ska komma ut i februari nästa år.

Iain M. Banks har i The Culture serien skapat ett Kommunistiskt Utopia som är både trovärdigt och spännande. Ofta handlar historierna om gränslandet mellan The Culture och resten av civilisationerna i galaxen. I The Culture har man ingen stat ingen styrning men man har byggt upp en organisation som kallas Contact, dom tar kontakt med mindre utvecklade civilisationer och hjälper dom (eller inte - målet är ju att hjälpa dom mot ett samhällssystem som är rättvist och jämlikt inte ge mediciner och vapen till tillfälliga diktaturer i historien). Den hemligaste och minsta delen är en grupp som kallas Special Cirumstances. Dom tar hand om alla dom mest knepiga situationer i kontakterna mellan The Culture och deras grannar. Det är också här som Banks historier är som mest spännande och intressanta.

Surface Detail kommer att handla om Himmel och helvete. I The Culture kan man ladda upp sig själv i data matriser i sann Matrix stil. Dessa kallas för Himmelen. Men något har hänt. När det finns en himmel finns det risk för att det finns ett helvete. 

Tydligen ska den komma ut tidigt 2011. Jag kommer att stå först i kön!

/s
 
Jag hittade nyheten på  Io9.

Kommentarer
Postat av: Arina

Det låter spännande men jag har en hel del titlar att beta av innan dess så jag kommer nog inte direkt köa.

2010-04-08 @ 22:04:50
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Vaden

I approve of this

2010-04-17 @ 00:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0