Demarchists and Conjoiners

Tom Dreyfus är en Prefect i The Glitterband, en massiv ring av sateliter runt Yellowstone. Hans mandat är att överse säkerheten och demokratin i det största Demarchist samhället i galaxen.
Alastair Reynolds' The Prefect är den senaste boken i Reynolds Demarchist and Conjoiners Universa.
Reynolds har skrivit flera böcker i det Universat, stenhård SF. Det finns ingen FTL utan alla skepp som flyger mellan stjärnorna använder en så kallad Conjoiner drive. Dom kallas Lighthuggers för att dom flyger nära ljushastigheten.
Det finns tre viktiga grupper i Universat, Conjoiners, som har en nära nog telepatisk samvaro, ett försök att skapa ett trovärdigt Hive mind, Ultras som lever som handelsmän i sina Lighthuggers, med extrema implantat som hjälper dom att överleva i den oförlåtande rymden mellan stjärnorna. Och som sagt Demarchisterna som Reynolds i sina tidigare böcker använt som "det normala" som han speglar Ultras och Conjoiners mot. I The Prefect utforskar han för första gången Demarchist samhället. Demarchist är en sammandragning av Democratic Anarchists. Dom är inte mindre extrema i sina implants än Ultras men det får ett väldigt annorulnda uttryck. Den viktigaste sammanhållande funktionen av deras implantat är att man använder dom till att rösta i olika frågor. Var och varannan minut sker en folkomröstning och Prefekterna i The Panoply överser att processen inte förvanskas eller missbrukas.
Jag kan verkligen rekomendera The Prefect. Den går bra att börja med och även om den innehåller refferenser till framtida händelser som avhandlats i dom andra böckerna så tror jag inte att det skulle ta något från upplevelsen om man inte har läst dom.

När du har läst The Prefect så kommer du att vilja läsa Amarantin serien som börjar med Revelation Space. Den är satt en bit in i framtiden från The Prefects synvinkel. Mycket Ultras här. Serien fortsätter med Redemtion Ark och avslutas i Absolution Gap som innehåller massor med Conjoiners.

Alastair Reynolds är en av SF genrens stora.
/s

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0