Trotskism i Litterarturen

Storbrittanien är baklaniserat, London är uppdelat i flera självständinga stater. En misslyckad revolution har lett till fullständigt kaos. Som huvudperson ser vi en Trotskistisk legosoldat. Hans Farfar var en programerare som skapade internets mest använda browser och han börjar inse att den innehåller mer kod än vad man kan tro, kod som ligger och väntar på något och bara i bland reagerar och han börjar förstå att han har delar av lösningen.

The Star Fraction
är något så intressant som en bok om vänstergrupper av en som är väl insatt i vänsterkretsar. Ken MacLeod är en vän till Iain M. Banks och även han politiskt aktiv på vänsterkanten. The Star Fraction handlar om ett england inte så långt in i framtiden. Efter att revolutionen misslyckades blev ett antal aktivister kontaktade av någon eller något som kallar sig för The Star Fraction. "Sök jobb i omloppsbanans fabriker, ligg lågt och vänta" tex. Dom olika vänstergrupperna som förekommer i boken är charmigt och träffsäkert beskrivna. Han leker även med frågan: Vad är ett parti? Är det partiprogrammet, organisationen eller medlemmarna?

The Star Fraction är första boken i en serie som kallas the Fall Revolution som tar upp många av SF genrens populära teman tex AI, uploading personality och FTL. Om du laddar upp dig själv i ett data program är det du som blir "odödlig" eller är det bara en kopia?  

The Star Fraction är helt klart en Måste-Läsa-Bok för alla vänsterbokläsare.

/s

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0