Stoppa Matchen

Imorgon ska det spelas en Davis Cup match mot Israel i Malmö. Du som anser att matchen borde stoppas behöver inte läsa vidare men du som anser att politik och idrot inte hör ihop borde läsa nogrant.
En landskamp, ett idrottsevenemang osv, är en hyllning. Du kommer dit för att titta på en idrotsprestation men du hamnar under den Isrealiska flaggan. Du vet att media kommer att vara där. Du vet att du kommer att applådera. Vad du inte vet är hur israelisk media och Israeliska nationalistiska politiker hanterar biderna på dig.
Den Israeliska staten lever i villfarelsen att den är en del av Eurpa och inte mellanöstern. Det är dels lika fel och farligt som om Sverige skulle hävda att vi inte är en del av norden utan en Amerikansk utpost. Så länge Israel kan tro att dom inte behöver betrakta Egyptien och Syrien som grannar, på gott och ont, så kommer dom att rättfärdiga allt isolationistiskt galenskap som murar och invasioner. Dels är det fel eftersom Israel, även med sina demokratiska val har starka religiösa inslag som mer liknar Iran än Europa. Den Israeliska staten är ingen demokratisk utpost  desperat kamp för sin egen överlevnad, det är en religiös koloni som invaderar sina grannar och dödar sina medborgare.
Ett idrottsevenemang är en hyllning. Skulle du gå på ett bröllop där Brudgummen är en känd kvinnomisshandlare? Skulle du delta om du viste att du kommer att fotograferas tillsamans med tex en av Malexandernördarna? Antagligen inte.
Att stoppa matchen kommer inte att påverka någonting, det ska vi inte inbilla oss. Men att genomföra den, det skulle göra skillnad. Det är att fortsätta göda den Israeliska statens vansinne!

/s

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0