Ny och uppdaterad länkpolicy

Jag deklarerade för länge sedan att jag per default länkar till SF-bokhandeln. Inte för att de är billigast (det är de inte) inte för att de betalar mig (det gör de inte) utan för att jag älskar dem. De har ett enormt utbud, engagerad personal som flera gånger utövat vad som endast kan kallas magi för att få fram böcker som jag vill ha. Är boken slut på förlaget, slut i alla deras butiker så finns det ändå en chans (liten, men ändå) att de kan leta fram den genom L-space (chefen i min butik är utbildad bibliotekarie) eller via författarmagi (kassörskan är en hyllad författare).
Citat från Göteborgs SF-bokhandel:
   A: "Boken du letar efter finns inte. Jag skulle rekomendera att du frågar i Malmö. De kanske kan hjälpa dig. Karin har magiska krafter och Nene är awesome!"
   Tre veckor senare hade jag Boken i min hand!
Med sådan personal och service kan jag inte annat än länka till dem.
 
MEN
 
De länkar inte tillbaka. Det är inget jag förväntar mig eller kräver. Men om läsare som håller ett ex av Dyachenkos The Scar eller VanderMeers Weird och vill läsa en recension så är en återlänk från försäljaren en stor service. Adlibris återlänkar till mina recensioner och därför har jag börjat länka till dem. Inte för att de är billigare (det är de) eller för att de har bättre service (det har de inte) utan för att de hjälper läsare att hitta recensioner de vill läsa (antar jag - tittar du på en länk till en av mina recensioner på adlibris så antar jag att du vill läsa den).
Det är därför jag länkar till dem och tex inte Bokus.
Tufft men någon policy ska man ju ha.

Kommentarer
Postat av: Bokdivisionen

Men Bokus återlänkar ju också? Eller missar jag något i ditt resonemang nu?

2013-02-12 @ 14:33:03
URL: http://bokdivisionen.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Nej det är nog troligare att jag missat att bokus återlänkar. Det kan ju iofs betyda att de är sämre frontade än på adlibris eller att de böcker jag länkat till bokus inte genererat några referals ändå så jag missat det där också. Jag ska titta nogrannare på det för en stor site som återlänkar förtjänar ju ett ping tycker jag ;)

2013-02-12 @ 15:49:09
URL: http://Socialistsimon.blogg.se
Postat av: Bokdivisionen

Jo, jag får besökare från både bokus & adlibris via mina recensioner så kika på det du!

2013-02-12 @ 20:11:07
URL: http://bokdivisionen.wordpress.com/
Postat av: Boktjuven Ingerun

Till recensioner är nästan den enda trafik jag får via länkar från Adlibris och Bokus.(Adlibris ger fler)

Innan brukade jag länka från Cdon också - de länkar också tillbaks om man pingar twingly, men jag var för lat att fortsätta med det.Man kan få ont i sina fingrar.

Bokskåpet(en helt fantastisk barnbokhandel i Göteborg) länkar jag alltid till när jag har köpt boken där. Jag skulle gärna länka SF-bokhandeln, om de länkade tillbaks, gillar också dem.

2013-02-13 @ 10:06:18
URL: http://www.boktjuven.com
Postat av: Socialistsimon

Jag kanske borde prata med SF bokhandeln om deras återlänkningspolicy. Det kan ju inte vara svårt att återlänka men det kanske är dyrt att köpa in den tjänster från twingly, vad vet jag. Vill ju inte att det ska läggas på bokpriset bara för att jag vill ha hits ;)

2013-02-13 @ 10:20:17
URL: http://Socialistsimon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0