Troll & zeppelinare

Kleptomania av Kristina Hård släpptes i fredags och den är riktigt bra. Hon leder oss genom tre olika personers upplevelser; Pojken som tror han är en människa hos trollen och ett troll bland människor.
Linus Kaiser, frukostflingemagnaten som överlever en tågolycka i trollskogen och Ingra Varg, revisorn på skatteverketsom ska granska Linus Kaisers luftskeppsimperium. Guld, att inte passa in och mörkrädsla är genomgående teman. 
 
 Hård väver ihop de tre berättelserna på ett skönt sätt. Karaktärerna är gedigna, språket har ett väldigt bra flyt men handlingen känn bitvis lite haltande. Inte så det stör men så att det märks. (tex varför har ett multinationellt företag huvudkvarter i Stockholm och vad sjutton håller Finansministern på med?) Därför blir betyget 'bara' fyra. Kanske borde Ingra fått mer utrymme också.
 
Det är mycket bra i boken; Miljön, de vidsträkta ödemarken, trollgryten och oknytt. Jag gillar speciellt trollen och de andra övernaturliga inslagen, de är trovärdigt och geniunt porträtterade utan att vara överförklarade. Ger en känsla av Nordiska väsen och Stallo utan att vara för nära någon av dem. 
 
 
 
Mycket bra. Del ett i en planerad serie.
Want it now!
 
 
 
 

Finns även hos Adlibris och Bokus 
recex från styxx 
#3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0