Den Fantastiska Bokmässan – Bokmässan dag 3

Fantastiknörderi

Idag handlade nästan hela dagen om Fantastik* och nörderi. Tanken vara att börja med monterdiskussionen, Poesins Topografi. Jag har ingen aning om vad det handlade om för knappt hade vi satt oss innan min syster ringde och skrek på mig. Hon fyller år i dag och hennes present var resa, hotell och inträde till Fantastika**. Hon hade ingen aning om våra långtgående planer och intrigerande så hon kunde bara formulera sig i superlativ.
Jag älskar när en present slår så rätt.

Skäggnörderi
Sen kom skäggmingel. Jag fick träffa författarna till Skäggbloggen och köpte ett ex av skäggboken. Mitt skägg fick godkännt av självaste omslagspojken! Att ha skägg för mig är ett väldigt viktigt fashionstatement: ”I can't be arsed to shave every day. I've got a life!”
Jag brukar raka mig lite då och då när livet känns trist; Ett artistiskt rakat skägg är en källa till stor vardagshumor. När man slavar i fabriken på nattskift kan en vansinnesmustach (eller Hulk Hoganmusch, porrmustach etc) lyfta ett helt arbetspass! (Sen ser jag ut som en jättebebis utan det men det talar vi tyst om.)

Fantasynörderi
Sen kom mässans stora Fantastikavsnitt. Samtidigt var det Steampunkföredrag med klädesuppvisning, Pål Eggert presenterade sin bok på stora Biblioteks och berättarscenen och även vampyrpanel. Så jag klonade mig för att besöka alla tre eventen.
- Pål Eggert var bra och så, men när han kom in på Jehovas vittnen blev det en glöd i honom som jag inte sett tidigare på bokmässan. Det vackert att höra en person tala med sådan glöd. Att sen kanalisera det i en levande och mångbottnad karaktär som huvudpersonen Sebastian i Borde vara död är bara guld.
Nene Ormes och Karin Waller rockade Steampunkföreläsningen i vackra kläder och bländande intelligens. Det är ett sant nöje att höra dem prata.
- Vampyrpanelen var lite meh, mest på grund moderatorn. Hon kunde lett diskussionen med intressantare mer djuplodande frågor. Panelisterna brukar göra bättre ifrån sig.
En författarfika med Pål Eggert hans också med.

Nördigt nörderi
Nörd eller bildningstörstande, med Göran Everdal som presenterade sin bok Bildningsakuten med ett intressant samtal om nörderi, glädjen av att lära sig och lustiga faktasnippar som han plockat upp.

 Dagen avslutas med testätning av Göteborgsfalafel. Less said the better. 

Nu är jag matt!

 

 


*Fantastik är ett samlingsnamn för Science Fiction, Fantasy, skräck osv. 

** Det är som Science Fiction/Fantasynördarnas egen bokmässa. Skillnaderna är många och viktiga men det är den kortaste versionen jag kan ge. 

 


Bokmässan dag ett - Ankomsten
Bokmässan dag två - Den sociala bokmässan

 


Kommentarer
Postat av: Siv

Ibland kan jag känna mig lite avundsjuk på er som kan skaffa rediga skägg (det blir liksom inte alls lika maffigt effektfullt när ens fashionista-statement är att en inte vill slösa tid genom att raka benen), men som medelålders kvinna vet jag ju också att det förmodligen inte står på förrän jag ståta med ett eget. Jag får helt enkelt tåla mig, antar jag.

2013-09-30 @ 21:00:19
URL: http://bokoholist.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Jag höll på att svara ngt käckt om att jag också hade gles skäggväxt tills jag var 25 men det löser sig om man bara låter det växa :)
Istället väljer jag att lägga upp den här länken: http://skaggbloggen.se/2010/04/guide-sa-fixar-du-realistiskt-dragking-skagg/

2013-09-30 @ 21:08:55
URL: http://socialistsimon.blogg.se
Postat av: Siv

Nu är jag ju 45 och har bara en stackars äggstock kvar (och den sitter typ i rullstol) så testosteronet borde bräda östrogenet ganska snart. Jag får kämpa på helt enkelt, och skaffa ett litet lösis tills naturen gjort sitt. Kära Suzann hängde lite i dragkingkretsar förr, det är nog dags att väcka liv i det gebitet igen. Ha det gott tills vidare, var snäll mot ditt skägg och framför allt: behåll det.

2013-10-01 @ 18:04:57
URL: http://bokoholist.wordpress.com/
Postat av: Emina Jonasson

Hej!
Jag tänkte mest kommentera för att säga att jag gillar din blogg!

2013-10-02 @ 11:08:00
URL: http://quatuortempora.blogg.se/
Postat av: Socialistsimon

Tack och Kram, Emina
;)

2013-10-02 @ 11:09:59
URL: http://socialistsimon.blogg.se
Postat av: Västmanländskan

Låter som att du hade en strålande bra mässa.

2013-10-05 @ 23:26:04
URL: http://vastmanbok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0