Dieselpunk, Biopunk

 Leviathan av Scott Westerfeld utspelar sig i ett Europa där centralmakterna har utvecklat avancerade maskiner som Tvåbenta stridsvagnar, sexbenta landkryssare och zepelinare. England däremot har gått åt motsatt håll med bioteknik, levande himlavalar, Krakens i flottan och tigervargar och elephantiner som drar stadsbussarna i London. 
I juni 1914 står Europas stormakter mot varandra väpnade till tänderna och ett världskrig riskerar att bryta ut. När  Ärkehertigen Franz Ferdinand dödas i Sarajevo dallrar Europa på ruinens brant och ingen mer så än Alek. Med några lojala tjänare och en Cyklop Stormwalker flyr de eftersom när hans föräldrar dödats är Alek en risk för kaiser Wilhelm och Franz Joseph. 
På andra sidan Europa har Deryn Sharp nästlat sig in i Britiska Luftflottan. Under taget namn (Dylan) har hon börjat en karriär som midshipman på himlavalen Leviathan. 
 
 
Jag har sagt det innan och jag kommer nog att säga det igen; Jag är hjärtligt trött på coming-of-age böcker. Men jag har inget emot bra cominng-of-age böcker så jag kommer nog aldrig att komma ur min funk på det området. Två tonåringar i varsin awesome krigsmaskin, från varsin sida av ett krigshärjat Europa. Det kunde blitt så cheesy och fånigt, särskillt eftersom boken är illustrerad, men allt som kunde vara fel gör rätt och jag är djupt och ärligt charmad.
För att hylla Towelday ska jag inhandla bok två och tre i serien.
 
Är du inte övertygad? Titta på kartan och illustrationerna nedan.
Diz is good shit!
 
 
 
 
 
 Jag har tidigare recenserat Scott Westerfelds Peeps här

 
 
 Böckerna finns tillgängliga från Adlibris och Bokus 
 
#15

Kommentarer
Postat av: Johan

Nitpicking, för jag har ingenting särskilt att säga som faktiskt har med boken att göra: axelmakterna var Tyskland, Italien och Japan, samt deras allierade, under andra världskriget. Du tänker på centralmakterna.

//JJ

2013-05-24 @ 15:07:47
URL: http://tystnad.net
Postat av: Socialist Simon

Du har rätt, jag har ändrat det.
Tack

2013-05-24 @ 17:35:23
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0