Kyrkoval

På söndag är det val i Svenska Kyrkan. De kampanjar för att alla de miljontals människor som inte har någon annan anknytning till Kyrkan än att de ännu inte gått ur, ska komma och rösta. I ett patetiskt försök till att skapa någon form av relevans hotas det med Sverige(o)demokraterna och andra marginella rasiströrelser som kan komma att få inflytande. Därför är det dags att ta problemet med slentrianmedlemmar på allvar:

Svenska Kyrkan är en frikyrka!
Det är en religiös förening!
Den har pengar, inflytande och politiska ambitioner!
Om du inte tror på Gud,
Om du inte tror på Deras version av Sanningen
eller om du inte utnytjar föreningens lokaler regelbundet:
 
Gå ur Kyrkan!

Låt denna religiösa förening tvätta sin egen byk.
Deras nuvarande problem härstammar ur att de har tusen och åter tusentals medlemmar som bara släntrianmäsigt sitter kvar efter avknoppningen från Svenska Statskyrkan. Om alla som skiter i kyrkan hade gott ur så hade inte populister kunnat mobilisera sina sympatisörer till valbåset. Lämna kyrkan och låt de som faktiskt är med ta hand om problem som i grunden inte rör vanligt folk.
 
Andra organisationer har drabbats av plötsligt och oönskat inflöde av rasister eller av att rasister som lörkar i dess medlemsskara oönskat tagit plats och velat vrida föreningen i en riktning som aldrig var dess avsikt. De föreningarna har hanterat det och det borde kyrkan också göra.
Det är inte helt ovanligt att lokala fackklubbar väljer en rasist till klubbordförande. Han utesluts regelmässigt om och när man upptäcker det. Miljöpartiet hade ett inflöde av rasister tidigt i sin historia och rensade ut dem. Det är tråkigt men nödvändigt arbete som varje förening måste ta ansvar för.
Det borde Svenska Kyrkan också göra.
Men de ska göra det utan mig!
 

Kontakta din församling av Svenska Kyrkan och beställ utträdesblanketter nu! 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag håller med om att det är en konstig situation att en massa icke-troende är slentrianmedlemmar i Svenska kyrkan och att fler borde lämna den.

Har dock problem med formuleringen "Lämna kyrkan och låt de som faktiskt är med ta hand om problem som i grunden inte rör vanligt folk." Har svårt att se att de av mina vänner som är aktiva medlemmar i kyrkan inte är "vanligt folk", liksom...

2013-09-13 @ 16:34:36
URL: http://tystnad.net
Postat av: Socialist Simon

Nej du har rätt i att det inte var den bästa formulering i bloggens historia. Men det är bättre att lämna kyrkan så att bara de som är aktiva är med. Då blir det ju tydligt om rasistiska idéer är vanliga och/eller tollererade i kyrkan. I Facket sa vi att aktivt engagemang i rasistiska organisationer är oförenligt med våra stadgar (dvs om du sitter i kommunfullmäktige för SD kan du inte samtidigt sitta som förtroendevald i Facket).
Det är ju uppenbart inte oförenligt med bibeln och traditionella religiösa värderingar så Svenska Kyrkan får väl formulera sina officiella åsikter och kasta ut de som inte hör hemma.

2013-09-13 @ 16:41:35
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0