Problemet med religiösa människor

Omar Mustafas val och avgång är ett tydligt exempel på hur svårt det är med religiösa människor. Ingen tänkte på att fråga *har du bjudit in fanatiska antisemiter att föreläsa?'

Det är ingen vanlig fråga i Socialdemokratin. Lika lite som 'Har du försökt hela AIDS med handpåläggning?' (frikyrklig mission i bla Afrika) eller 'Har du försökt bota mässlingen med risbastu? Är inte det barnmisshandel?' (vidarkliniken) eller 'Har du mer än en fru?' (islam/ mormoner) osv.
 
Jag säger inte att alla religiösa människor håller på med galna saker (bortsett från det uppenbara), men i ett sekulärt samhälle är det uppenbart att man inte har kläm på alla galenskaper som de kan hålla på med.
Det egentligen synd att Omar Mustafa har hoppat av. Men man kan inte kasta in ett namn i sista stund utan att debatera det. Man hade kanske kommit undan med det om det var en ABFare eller Facksnubbe. Nej, hela problemet ligger i hur man 'samråder' bakom stängda dörrar. I en öppen debatt hade eventuella kontroverser kommit fram och om Omar Mustafas förtroende överstiger kontroversen så hade han blivit vald.
 
Grattis, mygeltraditionen har än en gång lagt fälleben för S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0