Roadside picnic

Bröderna Arkady and Boris Strugatsky skrev 1971 en skön firts-contact bok som heter Roadside Picnic (originalet på ryska heter Stalker och det finns en film löst baserad på den som också heter Stalker)
 
Utomjordingarna har besökt jorden och vi människor undrar fortfarande över det de lämnade kvar. Fem zoner med konstiga artefakter växter och livsfarliga och ibland osynliga saker som vi antingen inte förstå eller, vad värre är, det lilla vi förstår verkar bryta mot de mest fundamentala naturlagar vi känner till. Vetenskapen står handfallen. Militären spärrar av zonerna för allmänhetens bästa och en del företagsamma individer smyger in i zonerna med risk för mer än liv och lem för att smuggla ut saker som förtagen betala enorma summor för.
Dessa individer kallas stalkers.
 
Redrick Shuhart är en av dessa stalkers och detta är hans historia.
 
Roadside Picnic ger en annan, och både troligare och mer skrämmande vision av vårt första möte med utomjordisk intelligens än tex den i Star Trek: First Contact m.fl. Det ogripbara och oförklarliga ekar i senare attacker på temat som i District 9 eller Chtorr för att bara nämna några. Detta är en klassiker som väl förtjänas att läsas igen och som inte åldrats en dag sedan den först gavs ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0