Stations of the Tide

Michael Swanwick är en av dom författarna som man älskar omedelbart och sedan inte hittar deras böcker någonstans. När jag läste hans Dragons of Babel började jag leta efter mer av honom (rec här). Det ska finnas en första del/föregångare till Dragons of Babel som heter The Iron Dragons daughter. Fanns inte att få tag i någonstans. Tack och lov är det inte så att källan helt torkat ut. Det kommer lite alster från honom ibland.

Stations of the Tide är SF. Den är mycket annorlunda än Dragons of Babel men den har den där gnistan vi älskar. Huvudpersonen kallas genomgående The Bureaucrat. Han är skickad att utreda en person som misstänks för att sprida förbjuden teknologi. Titeln syftar på planetens långa tidvattencykel. Var hundrade (eller mer, det sätts aldrig någon fast tidsram) kommer tidvattnet in och täcker större delen av planetens landmassa. I denna atmosfär av kollaps och sista minuten evakuering letar Byråkraten efter en magiker/techwizard som hela tiden ligger steget före. Byråkraten har tillgång till enorma mängder av häftig tech som han inte kan använda. Proscribed technology, remember.
Har du bara tid att läsa en SFbok i sommar kan du välja en sämre bok än denna. Finns det minsta utrymme i läslistan bör du klämma in den.

Själv ska jag fortsätta med A Dance with Dragons och leta fler Swanwick böcker att lägga till att-läsa-listan. Kanske dansa med björnar efter drakarna?

Kommentarer
Postat av: John

Eller den här: http://www.goodreads.com/book/show/543339.Dances_with_Wolves

2011-07-17 @ 15:19:25
Postat av: Socialistsimon

Arrgh. Nej tack jag har sett filmen och det kommer nog inte att funka.

2011-07-17 @ 15:21:38
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Bengt

Tack för tipset, boken blir nog min semesterbok.

2011-07-20 @ 19:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0