Dagens citat

"It's been consistent throughout the series, that the characters I like the most are the characters you hate the most"
/Steven Erikson
talar på University Bookstore i Seattle WA 2008

från YouTube ( del två 00:58)

Jag hade tänkt låta det stå okommenterat men jag kan inte låta bli att reflektera över att alla mina favoritförfattare har ansträngt sig för att göra ondskan trovärdig. Dom har respekt för att den Onde Antagonisten också måste ha en trovärdig story och en rationell motivation. Till Steven Erikson kan jag kanske säga att en författare måste väcka känslor och om jag verkligen hatar Ondingen så är det en tydlig signal att han har lyckats.

Kommentarer
Postat av: fabucjonas

Eller.. ja, om jag verkligen gillar "ondingen" så kan det vara en signal att författaren lyckats beskriva omgivningen som så vedervärdig och korrupt (och "ond") som den ofta är.. att man ändå identifierar sig med "the bad guy". Det gillar jag. Men jag vet vad du menar oxå. =)

2011-02-27 @ 23:03:21
URL: http://fabuc.blogspot.com
Postat av: Socialistsimon

Jag håller helt med dig. En författare som respekterar Den Onde och ägnar karaktärsbygge åt honom är alltid bra. I detta speciella fallet pratar han om Kallor. Han är så evil, han är en kjesare som bränner sitt imperium till aska och stoft på ren jävelskap. Samtidigt får Kallor utrymme och motivation och inre monolog osv på likvärdigt sätt som protagonisterna vilket gör hans ondska trovärdig och förståelig.

2011-02-28 @ 00:03:16
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0