Löner, löneökning eller strejk?

Urban Bäckström har uttalats sig om min lön. Jag har tittat på lite sifror. Mitt automatiska svar på idioter är att kasta fakta på dom. Är dom inte idioter så tar dom till sig. Annars vet vi.

Min lön har sänkts med mellan 400 och 450Kr sedan 1:a april i fjol. Detta kallas inflation.
Bäckström (och arbetsgivarna) vill kompensera mig för det genom att ge mig en löneökning på 210Kr.
Detta är, om jag inte misstar mig en lönesänknings-löneökning. Om mitt fackförbund accepterar medlarnas bud om en löneökning på 0,7% är detsamma som att sänka min lön med 190 - 260Kr.
Jag vill ha tillbaka det jag förlorat i inflation. Det som redan försvunnit i inflation är dessutom i det närmaste gratis för arbetsgivaren efter som inflation är en urvattning av själva kronan. Det är inte ens nya fräscha pengar vi pratar om. Sen vill jag ha lite i löneökning, är det orimligt Urban?

Detta är anledningen till varför jag hoppas på en strejk.

/s

Kommentarer
Postat av: Mjo-mannen

Mmm, håller med. Att titta på % eller absoluta SEK är meningslöst. Bättre att kika på reallöneförändringen, "har min köpkraft förändrats eller inte".

2010-04-20 @ 01:19:23
Postat av: Socialistsimon

Ja, vi fick ett lönesänkningsavtall i slutändan. 0,9% första 14 månaderna och 2,3 nästa 8 månader.

(eller en reallönesänkning på 130 kr första året och en "reallöneökning" andra året på 60kr över riksbankens inflationsprognos. Sen skatt på det) Ingen löneökning förrän juni i år och inget svar från förbundet ännu på vad inhyrningsklausulerna egentligen innehåller och ingen i klubbstyrelsen kan förklara det.

Screwed again!

2010-04-20 @ 18:54:16
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0