Dragonses, gotta love Dragonses

Jag hittade den här boken på Scalzis blogg Whatever. Steaphen Deas skriver själv om den: "...flash-bang fantasy. It’s written to be fast, furious and fun. Dragons! Intrigue! Murder! Sword-fights! That sort of thing."
Det är ju klart att man blir intresserad.

The Adamantine Palace av Stephen Deas är något så ovanligt som en klischéroman med drakar och drakryttare, kungar och drottningar, intrig och ond bråd död. Eller snarare; En klischéfylld debutroman är kanske inte så ovanligt, det som är ovanligt är att Deas får det att funka.
Historien utspelar sig i ett land som styrs av nio Drakkungar och Drakdrottningar. Var tionde år väljer dom en Speaker som avsäger sig sin krona och reagerar över dom och löser dispyter. Detta har gjort att krig mellan drakryttare är väldigt ovanligt. Drakarna föds upp och avlas som om dom vore hästar. Det är snart dags att välja en ny Speaker och intrigerna om vem som ska efterträda honom kokar. Under detta attackerar en grupp drakryttare en annan grupp och en perfekt vit drake, Snow, tappas bort. Snow är resultatet av Drottning Sheziras avelsprogram och skulle ges till Prince Jehal i brudgåva. Men när Snow flyger vilse i bergen och Alchemisterna inte kan ta hand om henne börjar underliga saker hända. Två Legoknektar, Sollos och Kemir, dras in i jakten på henne. 

Har du saknat Drakar i de senaste årens bokskörd? Då är The Adamantine Palace en bok för dig. Karta och Geneologier för den som nördar loss på det.
/s


 John Scalzi är en författare som har en mycket aktiv och välbesökt blogg. En del är ett återkommande tema som han kallar The Big Idea är där han presenterar nya böcker och låter författaren tala om sin bok. Jag rekomenderar den för att hitta tips på nya böcker. John Scalzi är nog mest känd för Old mans War


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0