All the Windwracked Stars

Snabb och engagerande postapokalyktisk SF-Fantasy med Elizabeth Bear.
Det börjar med Ragnarök:

"At the closure of the slaugther, there remained upon the strand/ One who fled, one who lived, one who chose not to attend."

Muire är en Waelcyrge, en ängel. Hon överlever Ragnarök för att hon flyr mitt under den sista striden. Uppäten av skam vandrar hon den döende världen. Men en värld tar lång tid att dö, alla Gudar är döda, alla andra Waelcyrgies och Einherjar är döda men människorna har flyttat in från det döda Midgård och medans Valdyrgard sakta död bygger dom upp städer och civilationer.
Kasimir, den sista Valraven som överlevde Ragnarök valde Muire som sin ryttare. Han väntar på att hon ska komma över sin skam och acceptera att hon är värdig.
Mingan, The Grey Wolf, Förrädaren är en av de tarnished, den mörka sidan. När Ragnarök kommer förråder han sin nya herrar och dyker inte upp i det sista slaget.
Dessa tre överlevare från en fantastisk fantasy värld träffas igen ett par årtusenden senare i den sista Staden; Eidolon. En snabb och spännande intrig om Eidolons överlevnad följer bland svävande universitet, genmodifierade krigare, cyborger och återfödda själar.  

Bear är en world builder, storyn är helt ok, karaktärerna är ibland platta och slutet är lite svagt; Men, denna mash-up af staright SF och rak Fantasy är helskön!
Helt klart rekomenderad läsning även om alla inte var lika imponerade i bokcirkeln.

All the Windwracked Stars är en del av en trio, den följs av en prequell som heter By the Mountain Bound och avslutas med The Sea thy Mistress.
Jag har tidigare skrivit om böcker av Elizabeth Bear här.

/s

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0