Steampunk, now with zombies!

I ett artonhundratals Seattle har en olycka släppt ut en gas som inte bara är farlig och dödlig, ett fåtal av dom som dör av gasen blir dessutom zombies. För att skydda resten av staten bygger man en hög gassäker mur runt stadskärnan. När Briar Wilkes son tar sig in i staden följer hon efter. Det finns bara två vägar förbi murarna; Under eller över.

Cherie Priest har i Boneshaker lagt ett underbart grundarbete. Alla vet ju att en grundläggande del av Steampunk är goggles, gasmasks and airships. Det är i frågan varför som Priest först utmärker sig. Gasen blir synlig genom polariserat glas, altså har Briar Wilkes ett gammalt par goggles liggande hemma, gasen är dödlig så större delen av boken utspelas med Mask på. Och så klart tar man luftballong över muren! Allt passar in smart och elegant. Att Briar Wilkes är fabriksarbetare skadar heller inte.
Detta är steampunk med en hälsosam tyngdpunkt på Punk. Det är mörkt och mustigt. Jag väntar ivrigt på nästa del som kommer i oktober.



Kommentarer
Postat av: Karl

Låter som en ypperlig bok, får bli ett köp i höst.



/karl

2010-07-12 @ 15:45:54
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com
Postat av: Nene

Har läst Dreadnought som semesterlektyr - och det var den inte! Lika mörk och smutsig som den första. Jag älskar hennes steampunkvärld och hoppas intensivt på att Clementine ska komma i en massmarketutgåva för den har sålt slut från Subterranian Press. Attans. Så går det när man vilar på avtryckaren...

2010-07-27 @ 15:29:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0