HP7.1 - needz moar sås

Jag har sett Harry Potter 7.1 och man kan direkt konstatera att olika grupper av biobesökare kommer att ha villt olika upplevelse.
Är du en Potternörd så kommer du att ha en riktig Pottergasm. HP7.1 är väldigt trogen boken, allt som händer i boken händer exakt likadant i filmen. Oavsett hur irrelevant det är för filmen så harvas varje dialog igenom på duken. Spoilers onödiga, gillade du boken kommer du att älska filmen. Bokfia var i exstas.

***Potterfans bör ej läsa vidare***

Om du som jag tyckte att potterböckerna var lätt infantila och jobbiga men uppskattade filmerna för att dom har bra animerad magi och en del bra aktion så kommer du att sitta och skruva dig i halva filmen och slå dig för pannan den andra halvan.
Harry Potter och hans polare har äntligen kommit ur sitt Hogwartsdagis men dom har inte kommit ur sina pubertala angst gräl. Ingen har gjort någon form av mognad. Filmen har inget tempo och magin är ännu dummare än tidigare. Det är verkligen en och en halv timme i ett tält med ytterligare en upprapning av Potter/Weasly bråk. Det är ungefär en tredjedel av filmen som har lite aktion men eftersom dom använder sina wands som pistoler och magin är så tunn blir det aldrig särskillt spännande ens när pottertrion bryter sig in i Ministeriet. Jag har sagt det förut och jag kommer nog att behöva säga det igen: Om du inte kan göra din magi magisk så kan du lika gärna skippa det helt.
Sen har vi den ständiga upprepningen av Tolkien tropes...
Men, jag tycker att det är en bra idé att se filmen. Du kommer att tvingas diskutera den med alla dina mugglarvänner som inte förstår att alla Potterfans är mugglare som tror att alla Fantasy entusiaster också gillar potter. Som tror att Rawlingstanten definierar Fantasy genren, inte bara plagierar den. Men se den, det är vår fanatsy generations lowest common denominator.
Ta med en bra bok.

Kommentarer
Postat av: pål

"Ta med en bra bok."



:D Klockren avslutning.

2010-12-02 @ 22:08:57
URL: http://varldenskabrinna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0