Windup Girl

Ny favoritförfattare! Paolo Bacigalupi's Windup Girl handlar om ett Thailand efter the petroleum Contraction och genkrigen. 
Vitskjortorna arbetar för miljödepartementet och kontrollerar koldioxid utsläpp, främmande genetiskt material och epedemikontroll. Det innebär att dom ofta måste bekämpa genmanipulerade sjukdomar med aggressiv utrotning. Handelsministeriet vill däremot öppna upp för mer handel. Efter kalorikrigen är det inte helt populärt. Kaloriföretagens genmanipulerade grödor, sjukdomsresistenta men sterila, designade sjukdomar för att bekämpa copyright intrång har gett dom dåligt rykte.

Bacigalupi har skapat en värld som samtidigt är miljönissarnas mardröm och Shangri-la. Världen härjas av svält och genetisk utarmning. Haven har stigit och naturen är invaderad av genmanipulerade arter som helt slagit ut dom naturliga. Men samtidigt drivs bilar och fabriker av urverk, återvinning och respekt för naturen genomsyrar hela ekonomin. Det är en väldigt miljövänlig ekonomi i en värld där naturen inte längre är människovänlig.

Spännande, fartfylld och tankeväckande!

Kommentarer
Postat av: karl

tokbra! Hoppas det kommer mera! Riktigt fräscht.

2010-08-17 @ 23:21:13
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0