Terminal World

Terminal world av Alastair Reynolds 
Quillon lever i Neon Height, ett distrikt i den enorma staden Spearpoint. I Neon Height är det elektrisitet som gäller, inte som i Steamville som bara kan utnytja ångkraft eller de sk Celestial levels där Änglarna bor med datorer och nano maskiner. Hela staden är uppdelad i zoner där själva naturlagarna fungerar olika. För att ta sig från en zon till en annan måste man kunna hantera zonsjukan, en obehaglig bieffekt av att vara i ett ställe din kropp inte är anpassad för som liknar dykarsjuka eller allvarlig migrän.
Spearpoint själv sträcker sig upp ur landskapet som en massiv skruv ur landskapet ända upp över atmosfären och hela städer lever på gängorna.
När Quillon, som arbetar som obducent, tar emot en död Ängel avslöjas en mordkomplott mot honom som tvingar honom att fly Spearpoint.

Alastair Reinolds frångår sin vanlliga tradition att skriva Hard SF och har skapat ett sugestivt scenario där inget är riktigt självklart. Quillon är inte det han verkar vara, Spearpoint är inte det det verkar vara och efter ett tag börjar man undra om ens Jorden är den plats man tror att det är.

Jag kan inget annat än rekomendera den här boken.
Steampunk, post-apokalyps och far far future SF ihoprullat i ett!
/s

Kommentarer
Postat av: Fantasyflickan

Den är bra alltså? Jag har sneglat på den sen den kom ut och är riktigt sugen på att köpa den.

2010-04-01 @ 12:30:25
URL: http://fantasyflickan.wordpress.com
Postat av: Socialistsimon

Den är bra. Den är ganska annurlunda än hans Demarchist/Conjoiner universa men den är klart skön. Något av en äventyrsroman.

2010-04-01 @ 12:46:44
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Jörgen

Jo, jag gillade också den. Den är aningen enklare än hans tidigare verk, vilket jag inte ser som en nackdel.

2010-04-01 @ 13:41:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0