2011 i siffror och statistik

och annat så klart.
Bloggen har haft besökare från tre kontinenter plus Japan.
Nästan alla från Sverige och nederländerna som vanligt. Andelen Return visitors är över 70% vilket betyder att jag gör någonting rätt.
Inga kul sökord i år. Kan nämnas att någon sökte på "apart förlag" i juli. Kan det vara vännerna på apart förlag? Rent allmänt har antalet besökare som hamnat här via sökmotorer minskat till förmån för bokmärken och referal sites. Jag vet inte hur jag ska tolka det, antagligen positivt antar jag. Eller, kanske inte egentligen.

Bästa referal site är
Arinas bibliotek
Boktradition
bokbloggar.nu
Drömmarnas Berg

Uppstickarna är Swedish zombie på 17:e plats (Mina åsikter om zombier är väl kända) och adlibris på 27:e plats(mina åsikter om dom är också väl dokumenterade).

Jag har publiserat
35 regelrätta recensioner
varav
5 är av svenska böcker
13 är Fantasy
11 är SF
6 är Urban Fantasy
3 är SteamPunk
och
2 är Horror

Det är en nedgång sedan förra året. Jag vet inte vad jag ska skylla på. Det kan bero på förra årets nyårslöfte att försöka läsa ut fler serier, hur ofta blir man inspirerad att skriva om tvåan i en trilogi?
En annan förklaring kan vara de stora fyra som kommit i år: Malazans sista, GRR Martins femma, Rothfuss tvåa och såklart Morgans andra. Fyra stora böcker som tagit mer tid än normalt att läsa och som har tagit mer än normalt utrymme i förväntan och eftersnack.
Det kan vara hösten skrivarkurs som tagit skrivtid från bloggandet. Men det känns som om det leder fram till ett självklart nyårslöfte. Kankse inte en recension i veckan men jag lovar att försöka publisera 52 recensioner under 2012!

Rants
Det har blivit en del intressanta rants i år. Mest genomslag fick mitt zombierant.
En annan stor post är liveteckningev av Eurocon: 
Första dagen
Andra dagen
Sammanfattning 
och i samma anda Sci Fi mässan

Sammantaget kan man konstatera att det varit ett intressant år men inget spännande år. Men nästa blir bättre det är jag säker på! Kanske kommer jag att vara den första som skriver en recension om Domedagen? (Spoiler: It'll be a disappointment)



Kommentarer
Postat av: Swedish Zombie

Din kritik av zombiegenren var ett av de intressantare bokblogginläggen 2011. Jag väntar nu på en bok som behandlar viruset på det sättet du efterlyser. Själv funderar jag på att sno ditt koncept och skriva ett inlägg om min syn på vampyrer. Med risk för att jag sedan får halva boblmaf på mig, hehe.

2012-01-05 @ 18:37:16
URL: http://www.swedishzombie.com
Postat av: Socialistsimon

Ja, vampyrgenren har jag också funderat på men det känns lite som att sparka in öppna dörrar. Man kasnke ska ge sig på Science Fiction?

2012-01-05 @ 19:23:36
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Arina

Jag vill gärna se dig sparka in öppna dörrar angående vampyrer. Minns också ditt zombieinlägg som väldigt bra.

2012-01-06 @ 15:41:03
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0