Tematrio bokbloggar

Bokbloggar är en viktig del av att bokblogga. Mitt bloggläsande har haft en dramatisk utveckling från noll och intet innan jag själv började blogga till massor efter ungefär ett år för att sedan krympa ihop till en ganska låg nivå igen. Jag läser i huvudsak andra bokbloggar som kan inspirera eller nyansera mitt eget eviga sökande efter nästa underbara läsupplevelse. Därför har mitt bloggläsande kommit att centreras kring smak och genre.

1. Arinas bibliotek
Arina delar min boksmak och vi läser ofta samma böcker. Om hon gillar en bok så tror jag att jag kommer att gilla den. Vi divergerar på få men intressanta punkter. Eftersom vi ofta befinner oss på samma sida öppnar det för intressanta diskussioner.

2. Drömmarnas Berg
Berget är ett bloggkollektiv som ofta delar min smak och som dessutom har en väldigt hög publiseringstakt. De veckor Berget ligger nere känner jag mig ensam och utlämnad: Vem ska nu tipsa mig om böcker?

2. Landet Annien
Åka som driver Annien delar genre med mig i väldigt mycket. Men hon har en smak som är ganska annorlunda. Det spännande är att hon alltid är seriös i sina sågningar: Det har hänt flera gånger att Åka har sågat en bok på ett sånt sätt att jag bara måste läsa den. Ofta stämmer det också: Om Åka inte gillar en bok så gillar jag den. Den typen av rekomendationer är ovärdeligt.

Det finns flera andra som förtjänar ett omnämnande men en sida måste lyftas fram: Bokbloggar.nu. Här listar Maria alla tänkbara bokbloggar. En bra titel på inlägget är ofta det som får mig att komma till nya bloggar.

Kommentarer
Postat av: Johan Anglemark

Apropos trean: Det är exakt så en bra recension ska vara. Den ska förklara hur boken är på ett sätt så att man fattar om det är något för en själv eller inte, oavsett om recensenten sågar eller hyllar.

2012-02-15 @ 15:35:46
URL: http://fandom.se/forum
Postat av: Socialistsimon

Jag håller helt med. Mitt enda försvar är att jag nästan aldrig skriver negativa recensioner.

2012-02-15 @ 15:40:44
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: Arina

Boneshaker är en bok jag vill minnas att du och Åka hade helt olika uppfattning om. Jag har inte vågat läsa den än men det blir intressant att se vem jag håller med.

2012-02-15 @ 18:20:30
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Socialistsimon

haha, ja det stämmer. Det märkte jag inte. Boken jag först och främst tänkte på var Vellum av Hal Duncan.

http://annien.wordpress.com/2010/07/14/hal-duncan-och-alla-ord/

Hon har helt rätt i sin kritik: Alla dessa ord! men jag blev nyfiken och älskade den: http://socialistsimon.blogg.se/2010/september/vellum.html

2012-02-15 @ 22:22:40
URL: http://socialistsimon.blogg.se/
Postat av: karl

Peppande ord Simon! Tack för det. Jag är inne i en bloggsvacka nu, förmodligen har jag inte läst en tillräckligt bra eller dålig bok. Men lusten kommer väl åter. Tur att vi är några skallar på DB :)



/karl

2012-02-21 @ 14:37:50
URL: http://drommarnasberg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0