Lite Malazan efternjut

Steven Erikson har avslutat sitt Magnum Opus The Malazan Book of the Fallen, tio storartade bisterfantasy böcker. Mindre känd är det kanske att han har skrivit tre korta böcker om Bauchelain och Korbal Broach, två birollsinnehavare i en av hans Malazan böcker.
Det har kommit en fjärde, Crack'd Pot Trail, som bygger vidare på deras historia.
Avas Didion Flicker är en resande berättare av sagor. Han och de han reser med har råkat ut för problem på the Crack'd Pot Trail. Tillsammans med ett par riddare, några poeter och några pilgrimmer är de på väg genom ödelandet mot ett mystiskt, eller mytiskt?, mål. Varje kväll berättar de sagor för varandra. En sjukare och mer skruvad variant av Sheherazade finns nog inte.

Bauchelain och Krobal Broach är, i mitt synsätt, Eriksons media för njutningsskrivande. Där Malazan böckerna är korthuggna är Bauchelainböckerna pladdriga, där Malzan är stilrena är Bauchelain en lek med stilar och berättarperspektiv. Detta gör att det är något av en smal smak om du gillar Bauchelainböckerna eller inte. Jag gillar dom. Den här är bizar, knasig och helt skruvad.

Gillar du Malazan världen och har abstinens i väntan på hans Prequells (håller fingrarna och hoppas att han kan vara den bryter prequellförbannelsen. har det skrivits någon bra prequell sedan Sillmarillion?) och det inte räcker med Esselmont så kan detta vara räddningen men;

Be Warned.
What is read cannot ever be Unread!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0