Rereads - Ibland funkar det

I bokcirkeln finns det ett motstånd till att läsa en serie som inte är avslutad. Därför är det inte förrän nu som vi läser Gardens of the Moon. Jag brukar inte läsa om böcker jag nyligen läst till bokcirkeln men jag gjorde det den här gången. Det är alltid intressant att läsa om gamla böcker av favoritförfattare men det är ofta en besvikelse. Terry Pratchett är ett case-in-point. Har ni läst om hans Magins Färg? Det är inte det att den är dålig utan snarare har han utvecklats så enormt i dom första tre-fyra böckerna att den verkar vara sämre när jag läser om den.
Därför blev jag väldigt förvånad av att upptäcka att Gardens of the Moon är så bra. Så bra i jämförelse med resten av serien, i jämförelse med tio års författarerfarenhet. Det är rätt imponerande.

Min rec finns här

Kommentarer
Postat av: Arina

Jag tycker nästan alltid det fungerar med omläsningar av favoriter. Många böcker läser jag om och om igen, vilket är lite löjligt eftersom jag läser så sakta och verkligen borde ägna mig åt nya upplevelser.

2011-05-31 @ 22:30:31
URL: http://arinasbibliotek.blogspot.com/
Postat av: Socialistsimon

Du har så klart rätt, vi pratade om just detta i bokcirkeln idag och jag fick hålla med om exempel efter exempel som bevisade motsatsen. Jag måste ha snöat in på Pratchett-exemplet när jag skrev detta.

2011-06-01 @ 21:18:07
URL: http://socialistsimon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0