Breaking News: LHC kan ha hittat Higgs Boson!

Detta är såklart vansinnigt spännande och en möjlighet att se vetenskap skapas framför våra ögon. Jag har tidigare utalat en tro att de inte kommer att hitta Higgs Boson så jag är extra spänd på att få se om det visar sig bekräftat. Jag tänkte slänga upp ett par länkar så att ni själva kan följa upptäkten men först en video så simpel att det i det närmaste är en lögn men ändå etablerar vad det är vi pratar om.
Varsågod:


Om man har hittat den så kan äntligen börja utforska vad den egentligen är för något. Vi vet vad den måsta vara för att kunna kallas en Higgs Boson (den skapar gravitation) men om vi äntligen hittat den kan vi börja utforska den i detalj. Det är bara nyligen vi har börjat utvekla material som kan blockera magnetfält....
Japp, den heliga graalen är att hitta ett sätt att generera Higgs Bosoner och att blockera dem!
Ryktet säger att den ligger i området 125 - 126 GeV vilket är väl inom området som LHC kan utforska. Detta är egentligen den viktigaste nyheten. Hade massan varit så lite mer som 140 GeV så hade det varit nästan omöjligt att studera den. Hitta den: Ja, kanske, men inte att enkelt studera den. Som det är nu så kan vi faktiskt studera den utförligt utan att bygga ännu större cyklotroner.

En kort varning från Vixra: The data is "enough to claim an “observation” but is well short of “discovery”."

Men först ett kort rant om vad detta innebär:
Om vi äntligen kan studera den kan vi börja förstå den. Om vi kopplar detta med den tidigare nyheten att man kan skicka neutrinos förbi ljushastigheten så har vi de första byggstenarna till de två viktgaste förutsättningarna för att lämna denna misserabla gravitationsbrunn! Vi har fortfarande ingenting som tyder på att det finns andra dimensioner, maskhål eller ens smådimensioner så warpdrive är fortfarande omöjligt. Men om vi kan bygga rymdskepp med liten eller ingen effektiv massa så är resor med ljushastighet möjligt. En resa till Alpha Centari kan ta 4 år istället för 4.000 år. Och vi kan kanske ringa hem när vi kommer fram! Även i det mest modesta förslaget så kan vi skicka en sond som kan utforska andra stjärnsystem och ha en restid och rapporteringstid på årtionden istället för årtusenden.
En Era av von Neuman sonder och generationsskepp är förbi.
En ny Era av cyklotronformade skepp är i vardande!  

Tillbaka till en mer seriös ton. Det kan vara vad som helst i nuläget. Men detta är Science Fiction/ Fantasy blogg. Jag förbehåller mig rätten att spekulera!
Länksallad:
Wired rapporterar här.
Ryktet kommer härifrån.

Avslutningsvis: Pics or it didn't happen!
More Science, NOW!

Update:
CERNs pressrelease här 
seriös artikel från New Scientist här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0